Waar te beginnen met muziektheorie?

Toen ik op mijn onschuldige leeftijd voor het eerst gitaar begon te spelen, kon ik me niets bekommeren om het leren van muziektheorie. Het enige dat ik wilde doen, was een zo hard mogelijke rots in de kelder van mijn ouders en klonk als de cd. Naarmate ik ouder werd en gitaar begon te spelen met andere mensen en lid werd van bands, realiseerde ik me dat het kennen van muziektheorie essentieel is om een ​​bekwame en gerespecteerde gitarist te zijn. De muzikale reis van iedereen zal anders zijn, maar ik zal hier uitleggen hoe ik muziektheorie heb geleerd en ik hoop dat het je helpt. Een ander ding dat ik wil noemen, is dat het leren van de basismuziektheorie één ding is, het toepassen op de gitaar is een ander. Dat is het mysterie en het is aan jou om de verbindingen te maken, het is niet gemakkelijk, maar de uitdaging zeker waard.

Als je momenteel een gitaarleraar hebt, vraag hen dan om je wat muziektheorie te leren. Je wilt ze beginnen met te vragen naar de kwintencirkel, hoe de toonladders worden gemaakt, wat is het verschil tussen grote en kleine toonladders, enz. Voordat je iets weet over muziektheorie, moet je die basisdingen weten. Als je die eenmaal hebt, is al het andere dat je leert logisch. Als je deze dingen eenmaal hebt begrepen en geconceptualiseerd, vraag je je leraar om je te laten zien hoe je ze op de gitaar kunt toepassen.

Als je geen gitaarleraar hebt, is dat oké, maak je geen zorgen, er is zoveel gratis informatie online, vooral over de theorie van de gitaarmuziek, dat je op deze manier geen problemen zult opdoen. Als je verward of overweldigd bent door de informatie online, ga dan naar je plaatselijke boekwinkel of Amazon en koop een gitaarboek voor jezelf. Zoek naar iets dat niet alleen specifiek leert gitaar spelen, maar ook gitaartheorie en hoe dit van toepassing is op de gitaar.

Ja, dit is de ultieme manier om theorie te leren. Ik faalde jaar na jaar lessen muziektheorie omdat je weet wat, het is moeilijk. Uiteindelijk kreeg ik het wel en slaagde ik voor al mijn lessen. Wat ze op de muziekschool doen, is in feite volledige onderdompeling in theorie, dus je hebt geen keus. Je leert hoe je het schrijft, hoort, speelt, zingt, enz. Hoewel muziekschool niet voor iedereen is, als je passie voor gitaar of muziek hoog genoeg is en je een brandend verlangen hebt om dit te leren, dan kan het zijn wees je beste route.

Mobiele beltonen maken van ons leven een muzikale reis

Met de steeds geavanceerdere technologie wordt de wereld van telecommunicatie met de dag beter. Tegenwoordig kan niemand zich een leven zonder mobiele telefoons voorstellen. Het is een belangrijk onderdeel van onze levensstijl geworden en iedereen pronkt er graag mee. Zoals ze ons leven al eenvoudiger hebben gemaakt en nu is het de beurt aan mobiele beltonen om het te verheerlijken.

Ze zijn een van de populairste functies bij mobiele gebruikers over de hele wereld. Eerder was de monotone toon van het proberen aanwezig, maar vandaag kan men kiezen uit de nieuwste nummers en hun favoriete nummers selecteren als beltoon. Het heeft de eentonigheid van ons leven verbroken en is het favoriete kenmerk van iedereen geworden. Bijna alle serviceproviders zoals Airtel, Reliance en Vodafone bieden hun gebruikers veel entertainment in de vorm van gratis mobiele beltonen.

Hetzelfde is mogelijk geworden via de internetbrowser op de mobiele telefoons. Alle nieuwste modellen van deze telefoons hebben deze functie. Mensen kunnen gratis beltonen downloaden van de serviceprovider met andere functies zoals gratis games, wallpapers en nog veel meer. Niemand dacht dat mobiele telefoons zulke opwindende functies zouden hebben en bijna klaar zijn om te concurreren met muzieksystemen.

Maar de serviceprovider kent een limiet om deze services te gebruiken. Meestal bieden serviceproviders dagelijks gratis mobiele beltonen en games aan. Deze gratis mobiele ringtones en games zijn gedurende een bepaalde periode beschikbaar. Ze zijn eigenlijk een teaser, want als iemand verslaafd raakt aan beltonen, kunnen ze niet nalaten te betalen voor niet-geadverteerde. Het is ook een goede bron van entertainment met steeds meer mensen die zich erop abonneren.

Het installeren van verschillende beltonen is enorm populair geworden onder telefoongebruikers Gepersonaliseerde beltonen is het nieuwste op het gebied van beltoon. Ze helpen mensen enorm om dringende oproepen niet te missen. Er is nu een verscheidenheid aan beltonen, van populaire Bollywood-liedjes, liedjes van privéalbums waaruit muziekliefhebbers kunnen kiezen en ook dat is gratis, vooral de jeugd is geïnteresseerd in het installeren van de nieuwste beltonen. Nu op elke school- en universiteitscampus pronken de studenten met hun mobiele telefoons en luisteren ze naar beltonen van hun favoriete artiesten. Zelfs ouderen lopen niet ver achter. Ze zetten devotionele liedjes als hun ringtones. Eigenlijk weerspiegelen de beltonen het type persoonlijkheid van een persoon.

Chua Ek Kay zijn en worden De muzikale reis achter de artiest en de film

Toen uitvoerend producent Jin-Theng Craven de ingewikkelde taak bereikte om de muziek en het soundscape voor de film ‘Being and Becoming Chua Ek Kay’ te creëren, dacht ze aan: ‘Een aangrijpende, dominante snaarsolo die de geluiden van een traditioneel Chinees oproept snaarinstrument, de er-hu, met een westers element. ” Haar muziekopdracht was om tot een naadloze trilling te komen voor het verhaal achter de film, een emotionele reis van een artiest met een buitengewoon eclectische mix van traditionele en moderne waarden, en Chinese en westerse invloeden.

Jin-Theng wilde het uitzonderlijke verhaal van het levensverhaal van de kunstenaar Chua Ek Kay en zijn unieke worstelingen zo nauwkeurig mogelijk weergeven, zowel in redactionele als muzikale zin. Om de visuele reis en de emotionele conflicten in dit gevoelig gedocumenteerde menselijke verhaal zo goed mogelijk bloot te leggen, was het van vitaal belang om te onderzoeken welke auditieve percepties dit zouden oproepen, en een muzikale achtergrond te kiezen om de fijne details van het verhaal te weerspiegelen. Het bereiken van zo’n vlekkeloze muzikale match kan alleen worden bereikt door in het verhaal te kunnen stappen en de personages te leven en te ademen.

Het doel van de soundscape van een film is niet alleen een ruimte waarin de personages leven, het benadrukt en benadrukt de sfeer en evenementen. Het is een beetje een meer driedimensionale weergave van het gevoel en de diepte van de personages, en het is van vitaal belang dat het goed past. Het idee achter het filmen was om een ​​subtiele documentaire te maken die het karakter van de kunstenaar weerspiegelde, maar met een onderliggende sterke emotionele textuur aan de film, aangezien het personage van Chua Ek Kay een rustige conservatieve persoonlijkheid presenteerde aan de meeste mensen van de wereld, maar zijn interieurwereld was buitengewoon overvloedig en levendig. Om een ​​film op alle niveaus te laten werken, is het noodzakelijk om de visuele beelden zo muzikaal mogelijk te ‘portretteren’, zodat de kijker een rijk scala aan geluiden en beelden volledig kan ervaren.

Joe Giddey, muziekcomponist en Finn Curry, soundscape-maker van ‘Being and Becoming Chua Ek Kay’, kregen de opdracht om de achtergrond voor de film te creëren. Beide leden van het duet komen uit een Westerse klassieke muziekachtergrond en kennen elkaar al meer dan vijftien jaar, ze hebben samen in klassieke kwartetten gespeeld, evenals in moderne elektronische stijlbands. “Samenwerken aan iets waarvan we minder wisten (Chinese muziek) was fascinerend, omdat het ons in staat stelde om een ​​nieuw muzikaal gebied te verkennen.