Toen ik op mijn onschuldige leeftijd voor het eerst gitaar begon te spelen, kon ik me niets bekommeren om het leren van muziektheorie. Het enige dat ik wilde doen, was een zo hard mogelijke rots in de kelder van mijn ouders en klonk als de cd. Naarmate ik ouder werd en gitaar begon te spelen met andere mensen en lid werd van bands, realiseerde ik me dat het kennen van muziektheorie essentieel is om een ​​bekwame en gerespecteerde gitarist te zijn. De muzikale reis van iedereen zal anders zijn, maar ik zal hier uitleggen hoe ik muziektheorie heb geleerd en ik hoop dat het je helpt. Een ander ding dat ik wil noemen, is dat het leren van de basismuziektheorie één ding is, het toepassen op de gitaar is een ander. Dat is het mysterie en het is aan jou om de verbindingen te maken, het is niet gemakkelijk, maar de uitdaging zeker waard.

Als je momenteel een gitaarleraar hebt, vraag hen dan om je wat muziektheorie te leren. Je wilt ze beginnen met te vragen naar de kwintencirkel, hoe de toonladders worden gemaakt, wat is het verschil tussen grote en kleine toonladders, enz. Voordat je iets weet over muziektheorie, moet je die basisdingen weten. Als je die eenmaal hebt, is al het andere dat je leert logisch. Als je deze dingen eenmaal hebt begrepen en geconceptualiseerd, vraag je je leraar om je te laten zien hoe je ze op de gitaar kunt toepassen.

Als je geen gitaarleraar hebt, is dat oké, maak je geen zorgen, er is zoveel gratis informatie online, vooral over de theorie van de gitaarmuziek, dat je op deze manier geen problemen zult opdoen. Als je verward of overweldigd bent door de informatie online, ga dan naar je plaatselijke boekwinkel of Amazon en koop een gitaarboek voor jezelf. Zoek naar iets dat niet alleen specifiek leert gitaar spelen, maar ook gitaartheorie en hoe dit van toepassing is op de gitaar.

Ja, dit is de ultieme manier om theorie te leren. Ik faalde jaar na jaar lessen muziektheorie omdat je weet wat, het is moeilijk. Uiteindelijk kreeg ik het wel en slaagde ik voor al mijn lessen. Wat ze op de muziekschool doen, is in feite volledige onderdompeling in theorie, dus je hebt geen keus. Je leert hoe je het schrijft, hoort, speelt, zingt, enz. Hoewel muziekschool niet voor iedereen is, als je passie voor gitaar of muziek hoog genoeg is en je een brandend verlangen hebt om dit te leren, dan kan het zijn wees je beste route.